GNLD, Produse Naturiste GNLD, Distribuitor autorizat GNLD


Cosul meu (0 produse - 0 RON)  
Pachet GNLD Acidophilus Plus - 2 buc.


Pachet GNLD Renewing Antioxidant - 2 buc


Pachet GNLD Tre Suc din Super Fructe - 2 buc


Pachet GNLD Feminine Herbal Complex - 2 buc


Pachet GNLD Cruciferous Plus - 2 buc


Pachet GNLD Betaguard Antioxidant - 2 buc


Pachet GNLD Masculine Herbal Complex - 2 buc


Pachet GNLD Super 10 - 3 litri


Pachet GNLD Omega 3 - 2 bucati


Pachet GNLD Full Motion - 2 bucati


Pachet GNLD Kal Mag Plus D - 3 bucati


Pachet GNLD Formula IV Plus - 2 buc


Pachet GNLD Salmon Oil Plus - 2 bucati


Pachet GNLD Carotenoid -2buc


Pachet GNLD Wheat Germ Oil - 2 buc.


Pachet GNLD Soft Balsam rufe - 3 L

Constipatie

Constipatia reprezinta eliminarea dificila sau neregulata a unui scaun dur, uscat, ca rezultat al alimentelor care se misca incet prin intestinal gros. In majoritatea cazurilor, constipatia apare din cauza insuficientei de cantitati de fibre si lichide din dieta. In mod obisnuit, numarul de scaune considerat a fi in limitele normalului variaza intre un scaun la una sau doua zile.


.
Pret catalog 
76.62 Ron
Cumpara cu Reducere
Vezi Pret Membru
buc    

Aproape fiecare persoana poate avea scaune mai rare decat in mod obisnuit, in majoritatea cazurilor constipatia fiind temporara si nu este grava. Constipatia acuta sau subacuta la persoanele in varsta necesita investigatii suplimentare pentru o eventuala leziune colonica obstruanta.

Constipatia, la copii, este definita ca scaune dure care determina disconfort si este cel mai adesea cauzata de lipsa fibrelor dietare.

Constipatia cronica poate contribui la declansarea infectiilor urinare si enurezisului (urinare in pat). Constipatia usoara poate fi tratata prin cresterea cantitatii de fibre in dieta si asigurarea unei hidratari eficiente. Modificarea stilului de viata este importanta. Asezarea pe toaleta de 5-10 minute dupa masa ajuta la relaxarea tractului digestiv si formarea unei rutine de defecare cu, care corpul se obisnuieste. Daca constipatia nu dispare prin dieta se poate recurge la medicamente care cresc peristaltismul colonic si inmoaie scaunul.

Constipatia este clasificata in doua categorii: habituala si simptomatica.

1. Constipatia habituala este o boala care se manifesta printr-o evacuare intârziata şi insuficienta a continutului intestinal. Bolnavul are scaune rare, la 2-4 zile, in cantitate redusa. Constipatia este in general o tulburare functionala (constipatia obişnuita, habituala), provocata fie de scaderea tonicitatii musculaturii intestinale (constipatia atona), fie de contractura acestei musculaturi (constipatie spastica). Ea este cauzata de tulburari functionale motorii a colonului (miscari propulsive ineficiente) la care se adauga tulburari in actul defecatiei (inhibitie voita sau reflexa a defecatiei), sedentarismul, dieta saraca in fibre alimentare, conditii de igiena. Este intalnita mai ales in randul femeilor. Constipatia habituala poate provoca dureri de cap, indispozitie, lipsa de apetit.

Lipsa activitatii zilnice fizice poate conduce la constipatie si este mai frecventa la batrani.

Unele medicamente pot cauza aparitia constipatiei: analgezicele, narcoticele, antiacidele pe baza de aluminiu si calciu, blocantele canalelor de calciu, medicamentele antiparkinsoniene, antispasmodicele, antidepresive, suplimentele de fier, diureticele, anticonvulsivantele.

In timpul sarcinii femeile pot fi constipate din cauza schimbarilor hormonale sau prin compresia uterina pe intestine. Persoanele in varsta pot afecta miscarile intestinale prin incetinirea metabolismului prin activitate intestinala scazuta si hipotonie musculara.

2. Constipatia simptomatica se instaleaza in cursul unor afectiuni, precum : afectiuni ano-rectale: fisuri anale, stenoza anala, prolaps, abces perianal, rectocel, tumori; afectiuni colonice: sindrom de intestin iritabil, diverticuloza, tumori, stricturi, boala Crohn, rectocolita ulcero-hemoragica, ischemie colonica, tuberculoza, hernii, volvulus,endometrioza; cauze pelvine: sarcina, postpartum, tumori uterine, ovariene, endometrioza; boli neuromusculare: boala Hirschprung, neuropatie autonoma, boala Chagas, pseudo-obstructia intestinala, accident vascular cerebral, tumori cerebrale, tabes,scleroza multipla, Parkinson, dermatomiozita, LES; boli metabolice: diabet, uremie, hipercalcemie, hipotiroidism, feocrocitom; boli psihice: depresie, anorexie nervoasaToate formele clinice de constipatie au simptome comune: dureri pe topografie colonului, varsaturi, senzatie de plenitudine, greturi, anorexie, eructatii, pirozis, astenie psihica, insomnie, meteorism, flatulenta, cefalee, ameteli, astenie fizica.

Afectiunile care pot determina aparitia constipatiei sunt disfunctiile neurologice, metabolice si endocrine si afectiunile sistemice care includ si organele digestive. Aceste dereglari pot incetini miscarea materiilor fecale prin colon, rect sau anus.

Bolile care pot cauza constipatie: Boala Parkinson, Sindromul Down, scleroza multipla, accidentele vasculare cerebrale, traumatisme ale coloanei vertebrale, pseudo-obstructia intestinala idiopatica cronica, diabetul zaharat bolile glandei tioride - hiper- si hipotiroidia, hipercalcemia, uremia.

Bolile sistemice cu afectarea tubului digestiv care pot cauza aparitia constipatiei: Lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, amiloidoza

Constipatia poate duce, uneori, si la complicatii: fisuri anale, hemoroizi, prolaps rectal, hernii abdominale.

Profilaxie: respectarea orelor de masa, evitarea sedentarismului, practicarea exercitiilor de gimnastica sunt eficiente in tonificarea musculaturii intestinale, dieta trebuie sa fie echilibrata şi sa contina fibre alimentare suficiente.Acest site este administrat de distribuitorii autorizati GNLD IDN615518 si IDN625157, Adresa: Bucuresti, Sector 5
Acesta nu este un magazin online. Produsele se comercializeaza prin sistemul vanzarilor directe, actul de vanzare fiind atribut exclusiv al distribuitorilor autorizati GNLD. Comanda este proforma. ANPC
Produsele prezentate nu intentioneaza sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna nici un tip de boala. Site-ul oficial GNLD este www.gnld.com
SEO