GNLD, Produse Naturiste GNLD, Distribuitor autorizat GNLD


Cosul meu (0 produse - 0 RON)  
Pachet GNLD Acidophilus Plus - 2 buc.


Pachet GNLD Renewing Antioxidant - 2 buc


Pachet GNLD Tre Suc din Super Fructe - 2 buc


Pachet GNLD Feminine Herbal Complex - 2 buc


Pachet GNLD Cruciferous Plus - 2 buc


Pachet GNLD Betaguard Antioxidant - 2 buc


Pachet GNLD Masculine Herbal Complex - 2 buc


Pachet GNLD Super 10 - 3 litri


Pachet GNLD Omega 3 - 2 bucati


Pachet GNLD Full Motion - 2 bucati


Pachet GNLD Kal Mag Plus D - 3 bucati


Pachet GNLD Formula IV Plus - 2 buc


Pachet GNLD Salmon Oil Plus - 2 bucati


Pachet GNLD Carotenoid -2buc


Pachet GNLD Wheat Germ Oil - 2 buc.


Pachet GNLD Soft Balsam rufe - 3 L

Calculi Biliari

Litiaza biliara (calculii biliari) este definita de prezenţa calculilor în tractul biliar. Calculii se pot forma în orice segment al tractului biliar, dar mai frecvent în vezicula biliara. Litiaza este preponderent mai frecventa la femei decat la barbati si la varsta inaintata. Majoritatea persoanelor cu litiaza veziculara sunt asimptomatice. Litiaza devine boala propriu-zisa in prezenta durerilor si a complicatiilor.


.
Pret catalog 
76.62 Ron
Cumpara cu Reducere
Vezi Pret Membru
buc    

Calculi Biliari

Litiaza biliara (calculii biliari) este definita de prezenţa calculilor în tractul biliar. Calculii se pot forma în orice segment al tractului biliar, dar mai frecvent în vezicula biliara. Litiaza este preponderent mai frecventa la femei decat la barbati si la varsta inaintata. Majoritatea persoanelor cu litiaza veziculara (70-80%) sunt asimptomatice. Litiaza devine boala propriu-zisa in prezenta durerilor si a complicatiilor. Calculii biliari sunt structuri cristaline de dimensiunea unui fir de nisip sau mari cat o minge de golf. Ei pot fi netezi şi rotunzi sau neregulaţi, cu multe colţuri. Un calcul biliar care obstrueaza duetul cistic migrand din vezica biliara în duetul biliar principal (comun) poate provoca durere si cateodata inflamaţia vezicii biliare. Duetul biliar comun este un conduct care ajunge in duoden, pornind atat de la nivelul ficatului, cat si de la nivelul vezicii biliare. Durerea dintr-o criza biliara incepe, adeseori,brusc si poate dura cateva ore bune. De obicei este severa si constanta, putand fi insotita de greata si varsaturi. Crizele biliare pot fi rare, producandu-se nu mai des de cateva ori pe an. Nu toţi calculii biliari sunt formati din acelasi material. Majoritatea contin un amestec de substante. In mod normal, acizii biliari si fosfolipidele ca lecitina impiedica colesterolul sa devina prea concentrat si sa formeze pietre la nivelul vezicii biliare. Totuşi, cand concentratia de colesterol din bila creste peste capacitatea acizilor biliari si a lecitinei de a mentine aceste echilibru, colesterolul poate cristaliza şi se poate transforma în pietre.

Simptome: durerea in zona epigastrica (zona stomacului) si in parte superioara dreapta a abdomenului, aria subcostala dreapta, denumita medical, hipocondru drept; varsaturi, care pot duce la usurarea intr-o oarecare masura a durerii si presiunii abdominal; febra; pierderea apetitului alimentar

Simptomele care sugereaza obstructia canalului biliar comun includ:  ingalbenirea pielii si a portiunii albe a ochiului (icter), inchiderea la culoare a urinii (urini hipercrome), scaune deschise la culoare (acolice), febra si frisoane.

Factori de risc: Sexul feminin - incidenta litiazei biliare este de 2 -3 ori mai mare la femei decat la barbati. Cauza este considerata a fi reprezentata de hormonii estrogeni care provoaca o crestere a nivelului de colesterol in bila. Multiparitatea - femeile care au avut mai multe sarcini prezinta un risc sporit de litiaza biliara, datorita cresterii nivelului de estrogeni in timpul sarcinii. Cu cat femeia a avut mai multe sarcini, cu atat riscurile de litiaza biliara sunt mai mari; Varsta - incidenta litiazei biliare creste cu 1 -3% pe an. Obezitatea este un factor de risc major pentru litiaza biliara. Unele boli gastrointestinale - boala Crohn si colita ulcerative; Scaderea rapida in greutate - conform unui studiu, adoptarea unui regim hipocaloric (cca 800 calorii pe zi) duce la formarea calculilor biliari la 10% - 25% persoane. O treime din acesti calculi sunt asimptomatici, adica nu antreneaza o criza de colica hepatica. Postul alimentar - atunci cand vezica biliara este putin solicitata pe perioade lungi de timp, ea nu se goleste cu regularitate, iar stagnarea bilei poate antrena formarea calculilor. Alimentatia bogata in zaharuri simple, in grasimi si in calorii - acest comportament alimentar este o cauza de obezitate, care este un factor de risc important pentru formarea calculilor biliari; terapia hormonala la menopauza si luarea de contraceptive orale cresc nivelul de colesterol in bila; Sedentarismul - un studiu a demonstrat ca lipsa activitatii fizice este un factor de risc important. Conform acestui studiu, barbatii de 65 ani care se uita la televizor mai mult de 40 ore pe saptamana sunt de 3 ori mai supusi riscului de formare a calculilor biliari decat cei care urmaresc mai putin de 6 ore pe saptamana.

Indiferent de marime, forma sau numarul calculilor biliari, acestia fac parte din una din urmatoarele categorii:

Calculi de colesterol - reprezinta 80% din totalul calculilor biliari. De obicei de culoare galbena, acesti calculi sunt compusi in principal din colesterol nedizolvat, desi pot avea si alte componente: calciu si bilirubina (pigment biliar produs prin degradarea globulelor rosii).

Calculi pigmentari - sunt de culoare inchisa, dimensiuni mici si se formeaza atunci cand bila contine bilirubina in exces. Cauzele care determina formarea lor nu sunt cunoscute. Incidenta calculilor pigmentari este mai mare la pacientii cu anumite boli (ciroza hepatica, infectii ale cailor biliare, drepanocitoza) care au drept rezultat formarea in exces de bilirubina. 

Cauze naturale - pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.Acest site este administrat de distribuitorii autorizati GNLD IDN615518 si IDN625157, Adresa: Bucuresti, Sector 5
Acesta nu este un magazin online. Produsele se comercializeaza prin sistemul vanzarilor directe, actul de vanzare fiind atribut exclusiv al distribuitorilor autorizati GNLD. Comanda este proforma. ANPC
Produsele prezentate nu intentioneaza sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna nici un tip de boala. Site-ul oficial GNLD este www.gnld.com
SEO